Om Osti Original reserveskærestrenge / reserveklinger

OSTI reserveskærestrenge/reserveklinge
OSTI Original reserveklinger, er præcisionsfremstillede af det fineste rustfri stål. Klingerne fremstilles semi-manuelt, og hver enkelt streng bliver kontrolleret ved pakningen.

Når de skal skiftes, følg da vejledningen på bagsiden af emballagen, eller læs herunder:

Kort fortalt er der 6 trin:

  1. Fjern den gamle klinge.
  2. Skru møtrikken i toppen så langt ned som muligt. Tag fat i ostegaflen og træk den så langt ned som muligt som muligt.
  3. Mens du holde osteskæreren i den ene hånd indsæt da den ene ende af den nye klinge, i den lange slids i skiven, og hold klingen fast med tommelfingeren. Husk at tage fat i osteskæreren fra undersiden.
  4. Før klingen op over toppen, gennem slidsen i stangen og gennem oste-gaflen. Det er vigtigt at oste-gaflen vender imod højre.
  5. Før klingen ned til den korte slids i skiven, og indfør klingen. Hold klingen fast med pegefingeren.
    Mens du holder klingen fast med både tommelfinger og pegefinger, skruer du, med den frie hånd, møtrikken og gaflen så langt op som muligt, og strammer efter.

Sådan holder dine klinger længere

  • Fjern altid skorperne på osten med en kniv, inden du skærer.
  • Spænd klingen efter til cirka 95 % spænding, inden du skærer.
  • Når du skærer, så skær stille og roligt, oppefra og nedefter.
  • Læg ikke vægten i, men lad osteskæreren gøre arbejdet.
  • Spænd klingen regelmæsigt.

Oste-gaflen

Vores oste-gaffel er lavet i det hårdest mulige, fødevaregodkendte materiale, som kan formes i det helt særlige Osti-design, og giver det opale udseende vi foretrækker.

Oste-gaflen og Osti Original med plasthåndtag tåler opvaskemaskine, men skal den holde en halv generation eller mere, så vask den op i hånden, ellers vil oste-gaflen, og resten af delene, uundgåeligt blive slidt over tid, grundet varmen fra opvaskemaskinen, slid fra kemiske forbindelser i sæben og friktionen fra strengen.

Osti i opvaskemaskinen

Alle Osti Original osteskærere med plasthåndtag tåler maskinopvask. Også vore osteskærere med rulle, Osti 303 og Osti 803. Dette gælder ligeledes for Osti 822 og Osti 832 osteskærere i rustfrit stål og kobber, og Osti ostehøvl i klæbefri nylon.

Vi anbefaler generelt IKKE maskinopvask af produkter helt, eller delvist, bestående af træ, herunder Osti osteskærer med håndtag i valnøddetræ, samt OSTI skærebræt i egetræ og Osti osteknive.

Hvilken Osti til hvilke oste?

Osti Original osteskærer og Osti osteskærer i rustfrit stål og/eller kobber, passer perfekt til de klassiske, danske ”gule” oste på 26 %, 45+, såsom Riberhus og Klovborg samt adskillige varianter herover. Den kan også klare de lidt hårdere oste, såsom: Cheddar, Gouda og Emmentaler.

Vi anbefaler dog at benytte vores Osti ostehøvl i klæbefri nylon til de hårdeste oste. Osti Ostehøvlen skærer ligeledes tyndere skiver, til de kalorie-bevidste.

Et glimrende alternativ, er vore osteskærere med rulle, hvor vinklen hvormed der skæres, bestemmer tykkelsen af skiverne.

Til de helt hårde og/eller smuldrende oste, såsom Parmesan, skal der benyttes Osti ostekniv og et rivejern.

God appetit!